Sastojci:
500 g pilećeg/ćurećeg mesa
400 g kačkavalja
150 g krem sira
4-5 šampinjona
10-ak šnita slanine
so, biber
začini po ukusu
Priprema:
1. Pileće belo meso podeliti tako da se dobije osam šnicli. Blago ih istanjiti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti po ukusu. Kačkavalj izrendati i pomešati sa krem sirom i začinima po ukusu. Šampinjone očistiti i iseckati.
2. Na polovinu naneti po kašiku fila i malo pečuraka, pa preklopiti. Krajeve šnicli istanjiti tučkom za meso da bi se slepili.
3. Zatim, blago zarolati šniclu i obmotati slaninom.
4. Tako pripremljenu piletinu propržiti na ugrejanom tiganju, sa obe strane, da dobro porumeni.
5. Pripremljene rolnice izvaditi, pokriti alu-folijom i ostaviti par minuta da odmore.
6. Servirati uz prilog od barenog povrća, začinjenog po ukusu.