Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
150 g karfiola
150 g brokolija
so, biber u zrnu
listić lovora
peršunovo lišće
ISPROBAJTE I… Rolnice sa povrćem
Priprema:
1. Meso iseći na tanke šnicle, pokriti prozirnom folijom i istanjiti tučkom za meso.
2. Karfiol i brokoli podeliti na sitne cvetiće i odvojeno kuvati par minuta u slanoj vodi, tek toliko da omekšaju. Zatim ocediti i začiniti po ukusu.
3. Šnicle posoliti i pobiberiti s obe strane. Na jedan kraj staviti malo kuvanog karfiola, zamotati jedan sloj pa staviti brokoli. Uviti rolnicu do kraja i pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napraviti i preostale rolnice.
4. Ulje zagrejati, dodati nekoliko zrna bibera i listić lovora, pa spuštati rolnice i kratko pržiti sa svih strana da dobiju lepu boju. Rolnice poslužiti za ručak ili večeru uz salatu od svežeg sezonskog povrća.
Savet: Kod osoba s ubrzanim radom štitne žlezde preporučuje se povećan unos brokolija i karfiola.