Start Glavna jela Meso Pileće rolnice sa povrćem

Pileće rolnice sa povrćem

pilece rolnice

Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 200 g kačkavalja
– 4 šargarepe
– 2 crvene paprike
– mešavina suvog biljnog začina
– 1 glavica crnog luka
– 200 g šampinjona
– 100 g senfa
– so, biber
– 4 veća krompira

Priprema:
1. Crni luk i šampinjone sitno iseckati, šargarepu narendati, a papriku iseći na tračice.
2. U tiganju na malo ulja izdinstati isečeno povrće, začiniti mešavinom suvog biljnog začina i posoliti po ukusu.
3. Meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Svako parče mesa premazati kašikom senfa, zatim staviti kašiku pripremljenog fila i parče kačkavalja.

Finalni postupak:
1. Pažljivo urolati rolnice, premazati uljem i uviti u aluminijumsku foliju.
2. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta.
3. Oljuštiti krompir, iseći na krupnije komade i skuvati. Zatim ocediti od suvišne tečnosti i propasirati.
4. Pečene rolnice služiti uz pripremljen krompir-pire.

Recept Kristine Marjanović iz Zaječara.

Arhiva: Pošalji recept