Sastojci:
– 1 veći filet belog mesa
– 400 g spanaća
– 150 g kačkavalja
– 100 g čipsa
– 2 jajeta
– 2 kašike mešavine suvog biljnog začina
– brašno po potrebi
– so
– ulje (za prženje)
– čačkalice
Priprema:
1. Meso podeliti na 5 delova, a zatim svaki zaseći po sredini i dobro izlupati.
2. Narendati kačkavalj, spanać sitno iseckati, pa pomešati u dubljoj posudi.
3. Zatim dodati 4 kašike izmrvljenog čipsa i malo soli pa sve dobro sjediniti.
4. Pripremljenu smesu rasporediti po mesu, preklopiti i pričvrstiti čačkalicom. Posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu.
5. U veći tanjir sipati brašno, izmrviti ostatak čipsa i pomešati.
6. Svaku šniclu uvaljati u mešavinu brašna i čipsa, a zatim u jaja, pa pržiti na ulju sa obe strane.
7. Gotove šnicle poslužiti uz prilog po želji i salatu po izboru.
Recept Zorice Pešović iz Kraljeva
Arhiva: Pošalji recept