Priprema:
1. Piletinu obariti u slanoj vodi a zatim je iseći na kockice.
2. Crni luk iseći na kockice, ljutu papričicu na kolutove a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na otopljenom margarinu propržiti crni i beli luk. Dodati korijander i začine po ukusu i dinstati dok luk ne omekša.
4. Brašno pomešati sa pavlakom pa dodati u šerpu sa lukom. Zatim dodati supu, ljutu papričicu i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i dodati polovinu rendanog trapista.
5. Posebno sjediniti seckanu piletinu sa malo pripremljenog sosa kako bi se dobio gust fil za punjenje.
6. Tortilje premazati sa malo fila od piletine i urolovati. Zatim ih poslagati u podmazanu tepsiju i preliti preostalim sosom. Pokriti folijom i peći 35 min. na 180 °C. Potom izvaditi iz rerne, posuti preostalim sirom i vratiti da se zapeče.