Sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
100 g putera
200 g kačkavalja
100 g dimljene svinjske pečenice
2 žumanceta
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 brokoli
2 kašike praha za instant čorbu od pečuraka
1 kašika limunovog soka
muskantni oraščić
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanji tučkom i oblikovati medaljone.
2. Meso začiniti po ukusu i propržiti sa obe strane na malo putera. Kada medaljoni porumene, izvaditi ih iz masnoće, poslagati u vatrostalnu posudu i ostaviti na toplom.
3. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na preostalom puteru propržiti brašno da porumeni, postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se sos zgusnuo.
5. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.
6. U još topao sos dodati pečenicu, limunov sok, polovinu kačkavalja, prah za instant čorbu od pečuraka i žumanca.
7. Pripremljen sos preliti preko piletine i peći u rerni na 200 ºC dok ne porumeni 8. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.