Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 200 g mesnate slanine u listovima
– 200 g feta sira
– 2 crvene paprike roge
– 2 zelene paprike roge
– 400 g klobuka šampinjona
– kari, ulje
– mešavina začina
Priprema
1. Pileće belo meso iseći na manje šnicle, istanjiti ih tučkom za meso pa posuti karijem i začinima po ukusu.
2. Feta sir iseći na štapiće.
3. Na svaku pileću šniclu staviti štapić feta sira te bočne stranice mesa preklopiti ka sredini i smotati u ražnjić. Ražnjiće obložiti listovima slanine.
4. Crvenu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljki pa iseći na kocke.
5. Na štapiće za ražnjiće slagati naizmenično punjeni pileći ražnjić, kocku zelene i crvene paprike… dok se ne popuni štapić. Oblikovane ražnjiće premazati uljem.
6. Klobuke šampinjona zajedno sa pilećim ražnjićima pržiti na roštilju.