Sastojci:
500 g pilećeg filea
2 kašike soja sosa
sok od pola limuna
100 g susama
2 kašike prezli
1 kašika suvog biljnog začina
1 jaje
brašna po potrebi
bibera i soli po ukusu
ulje za prženje
Priprema:
1. Piletinu iseći na krupnije trake veličine ribljeg štapića (oko 8 x 3 cm) i preliti sokom od pola limuna i soja sosom.
2. Začiniti suvim biljnim začinom, posoliti, pobiberiti i ostaviti da odstoji 30 min. u frižideru.
3. Pileće štapiće uvaljajti u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u susam pomešan sa prezlom.
4. Pržiti na zagrejanom ulju na srednjoj temperaturi dok meso ne dobije lepu zlatnu boju. Po želji servirati sa zelenom salatom ili krompirom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net