Start Glavna jela Piletina ”mamma mia”

Piletina ”mamma mia”

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
piletina

Priprema:

1. Piletinu posoliti i poređati u vatrostalnu činiju, pa je poklopiti folijom i peći na 200 °C. Nakon 20 minuta činiju izvaditi iz rerne i skinuti foliju, pa piletinu ponovo vratiti u pećnicu da se peče dok ne porumeni.
2. Za to vreme zagrejati ulje u šerpi pa staviti sitno iseckan crni luk, grašak, boraniju, isečenu papriku baburu i kukuruz šećerac. Sve to preliti sa malo vode i dinstati.
3. Potom dodati šargarepu iseckanu na kolutove, origano, bosiljak, so, biber, mlevenu papriku i seckani beli luk.
4. Kada povrće omekša, preliti ga paradajz sokom u koji je razmućen gustin. Sve dobro izmešati, pa još malo prokrčkati da se sve dobro sjedini. (Ukoliko deluje previše gusto, može se dodati malo vode.)
5. Gotovom smesom od povrća preliti rumenu toplu piletinu, te je vratiti u rernu da se zapeče.

izabela
Recept Izabele Janoši iz Temerina