Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 3 čena belog luka
– 150 g boranije
– 1/2 crvene babure paprike
– 180 g ananas iz kompota
– 0,5 dl soja sosa
– 1 kašika meda
– 2 kašike gustina
– 300 g špageta
– 4 kašike ulja
– mešavina začina
ISPROBAJTE I… Pileća salata sa ananasom
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Boraniju i crvenu papriku uzdužno iseći na tanje štapiće.
2. Špagete obariti u slanoj vodi a potom ih ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti sa malo soja sosa i promešati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocediti i posuti gustinom. Propržiti je u voku na vrelom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk a zatim dodati boraniju i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali soja sos, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promešati varjačom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net