Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 300 g šampinjona
– 1 veza mladog luka
– 2 čena belog luka
– 100 g bekon slanine
– 300 g testenine u obliku mašnica (farfale)
– 2 dl neutralne pavlake
– 150 g sira trapista
– 0,5 dl soja sosa
– 50 g putera
– vegeta, biber
ISPROBAJTE I…
Priprema
1. Piletinu iseći na kocke, šampinjone na listove, mladi luk na kolutove, slaninu na štapiće, trapist izrendati na sitno rende, a beli luk sitno iseckati. Testeninu obariti u slanoj vodi.
2. Na otopljenom puteru propržiti piletinu, slaninu, mladi i beli luk, dodati šampinjone i soja sos, pa začiniti po ukusu i dinstati dok tečnost ne uvri.
3. Pred kraj kuvanja sipati neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu te dinstati još 5 minuta, a zatim dodati kuvanu testeninu i sve dobro izmešati.
4. Gotovo jelo posuti rendanim trapistom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net