Sastojci:
– 1 praziluk
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 10 šampinjona
– 2 tikvice
– 500 g pilećeg filea
– 500 g paradajz sosa
– maslinovo ulje (za prženje)
– origana, soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Sitno iseckati crni, beli luk i praziluk, pa propržiti na malo maslinovog ulja.
2. Potom dodati piletinu iseckanu na kockice i nastaviti sa prženjem.
3. Kada meso omekša, dodati šampinjone iseckane na listiće i dinstati dok ne ispari višak tečnosti koje su pečurke ispustile.
4. Na kraju dodati na kockice isečene tikvice i dinstati još 10 minuta.
Finalni postupak:
1. Pred kraj kuvanja zaliti paradajz sosom, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti origanom.
2. Poslužiti dok je toplo.
Recept Nataše Nikolić iz Požarevca.
Arhiva: Pošalji recept