Sastojci:
– 4-6 pilećih karabataka
– 300 g pečuraka
– 100 g pančete
– brašna po potrebi
– 3 kašike maslinovog ulja
– 30 g putera
– 1 glavica crvenog luka
– 3 čena belog luka
– 1 dl crvenog vina
– 1 dl bujona
– 1 kašičica bosiljka
– 1 kašičica pimenta
– peršuna, soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Pileće karabatake otkostiti, pa posoliti, pobiberiti i začiniti pimentom.
2. U dublji tiganj sipati maslinovo ulje i staviti puter.
3. Karabatake uvaljati u brašno, pa ih pržiti sa obe strane po 3-4 minuta, a zatim izvaditi na tanjir.
4. U istom tiganju ispržiti pančetu dok ne postane hrskava, pa je izvaditi na tanjir.
5. Crveni luk iseckati na rebra, a beli što sitnije. Posoliti i posuti kašikom brašna pa pržiti nekoliko minuta uz povremeno mešanje.
6. Dodati pečurke seckane na listiće, promešati, pa dodati bujon i crveno vino.
8. Posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati bosiljak.
9. Servirati sa svežim peršunom i prilogom po želji.
Recept Lidije Kunej iz Novog Sada
Arhiva: Pošalji recept