Sastojci:
1 pile od 1,5 kg
3 čena belog luka
1 limun
1 l punomasnog mleka
150 g putera
bosiljak, origano
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pile oprati, osušiti, premazati sokom od limuna spolja i iznutra, začiniti po ukusu i posuti mešavinom bosiljka i origana.
2. U većoj šerpi otopiti puter, pa pržiti pripremljeno pile sa svih strana dok ne porumeni, zatim dodati očišćene, napola presečene čenove belog luka i pržiti ih još 1-2 minuta.
3. Proprženo pile zaliti mlekom, pa kuvati pola sata sa jedne strane povremeno ga prelivajući, zatim ga okrenuti sa druge strane i nastaviti kuvanje još pola sata uz povremeno prelivanje, sve dok pile ne omekša.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net