Sastojci:
500 g pilećih grudi
80 g putera
20 ml maslinovog ulja
so, biber
1 veza peršunovog lista
4 čena belog luka
1 limun (sok)
250 ml neutralne pavlake
Priprema:
1. Belo meso odvojiti od kostiju, oprati i obrisati višak vode papirnim ubrusom. Bogato posoliti sa obe strane.
2. U zagrejani tiganj dodati puter i ulje pa odmah staviti meso (okrenutom dole onom stranom na kojoj je koža) da se prži na umerenoj temperaturi oko 15 minuta. Kada porumeni sa jedne strane okrenuti i nastaviti prženje, vodeći računa da meso ima rumenu boju a da središnji deo bude pečen. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i pokriti alu-folijom.
3. Na masnoći u kojoj se pržila piletina, propržiti sitno seckani beli luk vodeći računa da ne porumeni.
4. Dodati neutralnu pavlaku i sok od limuna pa promešati.
5. Kada pavlaka provri dodati seckani peršun i začiniti prema ukusu.
6. Piletinu vratiti u sos, isključiti ringlu i ostaviti 2-3 minuta da se ukusi prožmu.
7. Servirati toplo uz npr. vruć, domaći hleb i dekorisati kriškama limuna.