Sastojci:
– 1 l mleka
– 100 g suvog grožđa
– 100 g putera
– 500 g kora za pitu
– kora od jednog limuna
– 200 g griza
– 3 jajeta
– ulja po potrebi
Priprema
Fil:
1. Mleko ostaviti da provri.
2. Puter umutiti sa jajima, umešati griz, dobro promešati i ukuvati u ključalo mleko.
3. Potom, dodati rendanu koru limuna i lepo promešati. Kada se zgusne, skinuti sa vatre.
Finalni postupak:
1. Uzimati po tri kore za pitu, svaku premazati uljem, a na treću bogato duž kore naneti pripremljen fil. Posuti suvim grožđem i urolati.
2. Postupak filovanja ponoviti sa preostalim materijalom.
3. Rolate poređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Uživajte!
D.S.