Start Dijamant kuvarica Pita od heljde

    Pita od heljde

    unnamedSastojci:
    za palačinke
    – 300g belog brašna
    – 100g heljdinog brašna
    – 2 jajeta
    – po potrebi mleko
    – po potrebi voda
    – malo soli
    – malo šećera
    – 2 dl Dijamant ulja
    za fil
    – 200g Dijamant biljnog mrsa
    – 100g Dijamant dobro jutro mlečni margarin
    – 2 jajeta
    za preliv
    – 2dl mleka
    – 50g Dijamant stoni margarin

    Priprema
    Napravite smesu za heljdine palačinke. Pecite palačinke na uobičajeni način. Kada ste sve ispekli pripremite fil: izmešati Dijamant biljni mrs, dodati Dobro jutro mlečni margarin, jaja, izmešati i sjediniti. Fil možete praviti po svom izboru, mogu se tu dodavati razni mlečni proizvodi: pavlaka, mileram, krem sirevi…
    Slagati palačinke u odgovarajuću tavu za pečenje koja treba da je iste veličine kao i palačinke, tako što je podmažete Dijamant uljem, zatim jedna palačinka koju premažete filom, pa odozgo druga i fil i sve tako dok se ne utroši materijal. Kada ste završili sa slaganjem, iseći pitu na kocke. Dodati mleko u posudu gde je bio fil, zatim dodati istopljen margarin, izmešati sa eventualnim ostacima i preliti pitu. Staviti je da se zapeče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
    Prijatno uz ovaj specijalitet iz jugozapadne Srbije!

    Recept Milice Obradović