Sastojci:
za palačinke
– 300g belog brašna
– 100g heljdinog brašna
– 2 jajeta
– po potrebi mleko
– po potrebi voda
– malo soli
– malo šećera
– 2 dl Dijamant ulja
za fil
– 200g Dijamant biljnog mrsa
– 100g Dijamant dobro jutro mlečni margarin
– 2 jajeta
za preliv
– 2dl mleka
– 50g Dijamant stoni margarin
Priprema
Napravite smesu za heljdine palačinke. Pecite palačinke na uobičajeni način. Kada ste sve ispekli pripremite fil: izmešati Dijamant biljni mrs, dodati Dobro jutro mlečni margarin, jaja, izmešati i sjediniti. Fil možete praviti po svom izboru, mogu se tu dodavati razni mlečni proizvodi: pavlaka, mileram, krem sirevi…
Slagati palačinke u odgovarajuću tavu za pečenje koja treba da je iste veličine kao i palačinke, tako što je podmažete Dijamant uljem, zatim jedna palačinka koju premažete filom, pa odozgo druga i fil i sve tako dok se ne utroši materijal. Kada ste završili sa slaganjem, iseći pitu na kocke. Dodati mleko u posudu gde je bio fil, zatim dodati istopljen margarin, izmešati sa eventualnim ostacima i preliti pitu. Staviti je da se zapeče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Prijatno uz ovaj specijalitet iz jugozapadne Srbije!
Recept Milice Obradović