Sastojci:
500 g heljdinih kora za pitu
4 jajeta
200 ml jogurta
300 g sira
pola šoljice (za crnu kafu) ulja
1 prašak za pecivo
300 g mladih listova koprive
pola veze sremuša
so
Ostalo
1 žumance
ulje za prskanje kora
Priprema:
1. U ključalu vodu staviti izdanke koprive. Kuvati 3-4 minuta, dobro ih procediti i sitno iseckati.
2. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja. Dodati sir, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Posoliti po ukusu, pa dobro promešati.
3. Zatim, dodati koprivu i naseckani sremuš i sve dobro sjediniti varjačom.
4. Prvu koru postaviti na radnu površinu, poprskati je s malo ulja i preklopiti drugom korom. Zatim, premazati pripremljenim filom, staviti treću koru, te i nju takođe premazati filom.
5. Uviti u rolnu i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora i fila.
6. Svaku rolnu premazati žumancetom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.