Sastojci:
– 400 g šampinjona
– 150 g domaćeg sira u kriškama
– 4 jajeta
– 2 dl jogurta
– 220 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 5 kašika ulja
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja kako bi omekšali, a suvišna tečnost uvrila.
2. Posebno umutiti jaja i jogurt, dodati mešavinu brašna i praška za pecivo i dobro izmešati.
3. U pripremljenu smesu sipati ohlađene šampinjone, izgnječen sir, peršun i začine po ukusu, te polako promešati.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi i potom je iseći na šnite.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net