Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g mešanog mlevenog mesa
300 g ajvara
4 jajeta
200 ml pavlake
300 ml mleka
100 ml ulja
150 ml dl kisele vode
1 prašak za pecivo
so, biber
Priprema:
1. Na malo ulja ispržiti mleveno meso i začiniti po ukusu. Zatim ga skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađeno meso dodati jedno jaje i promešati.
3. Posebno umutiti ajvar sa 2 žumanceta.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa dno prekriti korom za pitu. Poprskati je mešavinom ulja i kisele vode te naneti drugu koru. Preko druge kore rasporediti malo fila od mesa i prekriti trećom korom. Poprskati je
mešavinom ulja i vode pa premazati sa malo fila od ajvara. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa 2 kore.
5. Filovanu pitu iseći na kocke.
6. Posebno umutiti jedno jaje, 2 belanceta, pavlaku, prašak za pecivo i mleko. Smesom preliti pitu i ostaviti je da odstoji 15 min.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.