Sastojci:
– 8 parčadi bajatog hleba
– 3 jajeta, ulje
– 3,5 dl jogurta
– 1 veći praziluk
– 150 g suvog vrata
– 1 crvena paprika roga
– 200 g kačkavalja
– mešavina začina
Priprema:
1. Jaja umutiti sa jogurtom i začiniti po ukusu.
2. Praziluk i suvi vrat iseći na kockice, a crvenu papriku na štapiće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk da omekša, a potom dodati suvi vrat i promešati.
4. Odgovarajuću pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje. Parčadi hleba umakati u smesu od jaja i jogurta i slagati jedno do drugog u tepsiju. Preko natopljenog hleba rasporediti mešavinu praziluka i suvog vrata. Odgore posuti crvenom paprikom i kačkavaljem, pa preliti preostalom smesom od jaja.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net