Priprema:
Piškota:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg.
2. Posebno ulupati žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, te dodati ulje i mleko.
3. Sve sjediniti, umešati sneg od belanaca i promešati varjačom.
4. Na kraju sipati brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo. Smesa treba da bude malo ređa.
5. Polovinu testa uliti u tepsiju obloženu papirom i peći oko 20 minuta dok blago ne porumeni.
Fil:
1. Za to vreme jabuke oljuštiti i narendati, pa ih kratko propržiti sa šećerom. Potom dodati rendanu (ili otopljenu) čokoladu, orahe i cimet.
2. Sve malo prodinstati.
Finalni postupak:
1. Preko polupečene piškote staviti pripremljen fil od jabuka i čokolade, pa preliti drugom polovinom smese za piškotu.
2. Uključiti gornji grejač i peći kolač još 20 minuta.