Start Vaši recepti Pita sa filetima soma

    Pita sa filetima soma

    Recept Dare Dogović iz Novog Beograda

    Pita sa filetima soma

    • 90 min
    • 4-6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    2 fileta soma (750-1.000 g)
    2 veze blitve
    1 veza mladog belog luka
    2-3 čena belog luka
    500 g obarenog krompira
    400 ml mleka
    50 g putera
    2 jajeta
    100 ml pavlake
    100 g kukuruznog brašna
    (ili kukuruznog griza)
    mešavina začina

    Priprema:

    1. Sjediniti obareni krompir, mleko i puter, pa napraviti pire.
    2. Blitvu oprati i iseckati na sitne komade, pa je preliti ključalom vodom.
    3. Sitno iseckati pera i 2-3 čena mladog belog luka.
    4. Pomešati pire, blitvu, seckani beli luk i jaje.
    5. Činiju za pečenje premazati puterom i posuti kukuruznim brašnom (ili grizom), pa sipati pripremljenu smesu od krompira.
    6. Odmrznute i oceđene filete soma preseći napola, uvaljati ih u kukuruzno brašno pomešano sa kašikom mešavine začina, pa ih poređati preko krompira.
    7. Razmutiti jaje, dodati 100 ml pavlake, promešati i preliti preko fileta.
    8. Posudu staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 30 minuta.

    Pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…