Sastojci:
½ kg kora za pitu
Nadev
200 g mlevenog maka
160 g šećera u prahu
300 ml vrućeg mleka
120 g putera
7 viljamovki
Priprema:
1. Mak pomešati sa šećerom u prahu i preliti vrućim mlekom. Sve promešati i ostaviti desetak minuta da odstoji.
2. Kruške oguliti i iseći na kockice. Na razgejanom puteru kratko propržiti kruške da omekšaju i izvaditi iz masnoće.
3. Jednu koru položiti i premazati puterom u kom su se dinstale kruške, pa na nju položiti drugu koru.
4. Celom površinom premazati makom i posuti dinstanim kruškama.
5. Ivice preklopiti ka unutrašnjosti i umotati pitu i položiti u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponavljati dok ima materijala.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta tj. dok pita ne porumeni.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi.
8. Posuti šećerom u prahu i iseći na komadae željene veličine pa poslužiti.