Priprema:
1. Crni luk, celer, papriku i paradajz očistiti i iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast a zatim dodati celer te i njega kratko propržiti. Zatim dodati papriku i dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekša. Na kraju dodati paradajz pa sve zajedno prodinstati.
3. Kada povrće omekša, dodati meso i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu te promešati i ostaviti da se ohladi.
4. U podmazani pleh ređati po 3 kore, svaku poprskati uljem i kiselom vodom pa rasporediti nekoliko kašika fila. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijala završiti korama.
5. Posebno umutiti jaja, pavlaku, seckani peršun i malo soli po ukusu.
6. Filovanu pitu iseći na kocke i preliti umućenom smesom od jaja i pavlake. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata da kore upiju potrebnu tečnost a zatim je peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.