Sastojci:
½ kg kora za pitu
350 g mladog sira
2 jajeta
250 g kajmaka
2 jajeta
2 kašike vode
so, susam
ISPROBAJTE I… Mađarska slana pita
Priprema:
1. U dubljoj posudi izmrviti sir, dodati kajmak i dobro promešati. U pripremljenu smesu dodati jaja i posoliti prema ukusu pa sve dobro sastaviti.
2. Jedan list kora premazati pripremljenim filom pa preko njega položiti drugu koru.
3. Na donji kraj pripremljenih kora nasuti red fila i fino urolati. Postupak ponavljati sa preostalim materijalom.
4. U posebnoj posudi umutiti jaja sa vodom i bogato premazati pripremljene rolate, pa posuti susamom.
5. Pitu složiti u podmazan pleh i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne dobije zlatnu nijansu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net