Sastojci:
500 g kukuruznih kora za pitu
4 jajeta
1 šoljica (za crnu kafu) jogurta
300 g sitnog sira
1/2 šoljice ulja
veza mlade koprive
1-2 struka mladog belog luka
1 žumance za premaz
Priprema:
1. Koprivu blanširati 3-4 minuta. Potom je ocediti i sitno iseckati.
2. Posebno umutiti jaja sa sirom i jogurtom, dodati koprivu i sitno seckan beli luk.
3. Kore filovati na sledeći način: kukuruzne kore, zbog debljine, preseći napola. Svaku polovinu poprskati sa malo ulja, saviti napola i naneti fil. Savijati je naizmenično u trougao celom dužinom, pa ređati u pleh.
4. Trouglove premazati umućenim žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko dvadesetak minuta.
Isprobajte i:
Mrežasta pita sa sirom i koprivom
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net