Sastojci:
15-ak kora za pite
200 ml piva
80 ml ulja
300 g šampinjona
1 glavca crnog luka
so, biber
Priprema:
1. Na malo ugrejanog ulja prodinstati sitnoseckani crni luk, pa dodati očišćene šampinjone iseckane na listiće. Pržiti sve dok pečurke ne omekšaju, a višak vode potpuno ispari. Zatim, začiniti prema ukusu i promešati.
2. Tepsiju premazati uljem sa svih strana. U posudi pomešati pivo i ulje.
3. U tepsiju položiti dve kore za pitu i svaku premazati pripemljenom mešavinom ulja i piva.
4. Na treću i četvrtu koru (premazanu mešavinom vode i ulja) naneti pečurke i ravnomerno rasporediti.
5. Postupak ponavljati tako da na svaku drugu koru treba naneti pečurke.
6. Ćoškove kora koji su izvan tepsije preklopiti ka srediti. Na to dodati još dve kore i svaku premazati mešavinom ulja i piva, pa podvući pod burek.
7. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 220ºC sve dok burek ne dobije zlatnobraon boju tj. 20-25 minuta.
8. Nakon pečenja, iseći na četvrtine i poslužiti.