Start Vaši recepti Pita sa piletinom

    Pita sa piletinom

    Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina

    Clipboard06

    • 50 minuta
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    4 pileća bataka
    4 karabataka
    3 glavice crnog luka
    2-3 čena belog luka
    500 g gotovih kora za pitu
    5 kašika ulja
    200 ml pavlake za kuvanje
    100 ml vode
    ½ kašičice soli
    3 jajeta
    50 g margarina
    so, biber
    ulje za premazivanje kora
    Posipanje
    50 g tostiranog susama

    Priprema:

    1. Batake i karabatake odvojiti od kosti, skinuti kožicu, pa sitno iseckati.
    2. Sitno iseckati crni i beli luk i pomešati ga sa mesom.
    3. Dodati 5 kašika ulja, začiniti po ukusu i promešati.
    4. Kore iseći napola po dužini i prethodno namazane uljem složiti po tri, jednu preko druge.
    5. Na ivicu treće kore staviti kašiku fila i urolati.
    6. Rolnice poslagati u pleh prethodno podmazan margarinom.
    7. Dodati u pleh vode tek da prekrije dno i ostaviti u zagrejanoj rerni da se peče na 200°C.
    8. Za to vreme umutiti jaja sa pavlakom za kuvanje, vodu i so.
    9. Nakon 15 minuta izvaditi pleh iz rerne i pitu preliti pripremljenom smesom.
    10. Posuti proprženim susamom, a potom sniziti temperaturu na 180°C i peći još 20-25 minuta.
    11. Služiti dok je topla.