Sastojci:
Kora
350 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
170 g putera
1 jaje
50 ml mleka
Fil
150 g kiselih krastavčića
400 g šunke
5 barenih jaja
200 g kačkavalja
1 čaša kisele pavlake
Priprema:
Kora
1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati kockice ohlađenog putera, jaje i mleko.
2. Zamesiti testo, uviti u najlon foliju i ostaviti 30 min. da odstoji u frižideru.
Fil
1. Za to vreme sitno iseckati krastavčiće, šunku iseckati na kocke, a obarena jaja na kolutove. Kačkavalj izrendati.
2. Potom pomešati krastavčiće sa šunkom i kačkavaljem, pa dodati kiselu pavlaku. Sve lepo sjediniti.
Finalni postupak
1. Ohlađeno testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na jedan veći i jedan manji deo.
2. Veću loptu razviti i staviti u pleh, izvući ivice i prekriti filom, a preko fila poređati kolutove obarenih jaja.
3. Potom razviti manju loptu testa i njome prekriti pitu.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200°C oko 30 minuta.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net