Sastojci:
za testo
– 450 g brašna
– 2 srednja krompira
– 20 g svežeg kvasca
– 2 dl mleka
– 1 kašičica šećera
– 2 kašike ulja, so
za preliv
– 2 dl pavlake
– 2 čena belog luka
– 1 veća glavica crvenog luka
– 200 g suvog vrata
– 200 g kačkavalja
– mešavina začina
Priprema
Testo:
1. Krompir obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac pa ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, pasirani krompir i malo soli po ukusu.
4. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo premazati uljem i ostaviti na toplom da nadođe.
Preliv:
1. Crveni iseći na režnjeve, suvi vrat na štapiće, a beli luk što sitnije. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Pavlaku sjediniti sa belim lukom i začinima te promešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo premesiti i preručiti u nauljenu tepsiju. Potom ga rukama istanjiti da se prekrije površina pleha. Staviti u zagrejanu rernu na 180 ºC da se peče 10 min.
2. Tepsiju izvaditi iz rerne i preko testa premazati fil od pavlake i belog luka. Odozgo posuti crvenim lukom, suvim
vratom i kačkavaljem pa vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
Više recepata naći ćete u magazinu Pošalji recept!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net