Sastojci:
– 4 jajeta
– 300g šećera
– 180ml jogurta
– 0,5 dl Dijamant ulja
– 200g brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 1 limun rendana kora
– 1kg višanja
ISPROBAJTE I… Mrvičastu pitu sa višnjama
Priprema
Belanca umutiti u čvrst sneg, žumanca umutiti sa šećerom umešati ulje, jogurt, brašno sa praškom za pecivo, sneg od belanaca i rendanu koru limuna.
Testo uliti u nauljen i brašnom posut pleh, posuti višnjama i peći na 180 stepeni 35 minuta.
Recept Angele Kiš iz Bačke Topole
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net