Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g očišćenih višanja
Fil
3 jajeta
200 g šećera
2 vanil-šećera
1 kašika cimeta
3 kašike mlevenog keksa
1 prašak za pecivo
400 ml jogurta
100 ml ulja
Priprema:
1. Kore zajedno uviti u rolat i oštrim nožem iseći poprečno na rezance.
2. Polovinu rezanaca od kora staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
3. Umutitti jaja sa 100 g šećera i 1 vanil-šećerom. Dodati ulje, jogurt i prašak za pecivo, te sve još jednom izmiksati. Polovinu smese preliti preko rezanaca.
4. Odozgo rasporediti očišćene višnje, pa ih posuti preostalim šećerom, vanil-šećerom, cimetom i mlevenim keksom. Zatim ih prekriti drugom polovinom rezanaca.
5. Drugom polovinom smese preliti pitu i sačekati malo da upije. Peći u rerni zagrejanoj na 180ºC dok ne porumeni.
6. Ohlađenu pitu iseći na komade željene veličine i poslužiti.