Sastojci:
– 500gr kora za pitu
– 500gr sira
– 500gr zelja
– 3 jaja
– 2 praziluka
– 1,5 dcl kisele vode
– 1dcl ulja
– 2dcl kisele pavlake
– 1 kašičica šećera
– soli po ukusu
Priprema:
Prvo na 0,5dcl. ulja prodinstati sitno iseckan praziluk. Za fil u činiju pomešati izgnječen sir, jaja, očišćeno i na rezance iseckano zelje, prodinstan praziluk, pa dodati šećer i soli po ukusu, zavisi koliko je sir slan, pa sve sjediniti. U pakovanju sam imala 15 kora. Podeliti ih na 5 delova, za 5 rolata po 3 kore. U šolju pomešati kiselu vodu i 0,5dcl ulja za premazivanje kora. Staviti prvu koru,pa je poprskati sa mešavinom kisele i ulja. Staviti drugu koru, pa nju premazati sa 1/5 pavlake. Staviti treću koru, pa nju prvo poprskati mešavinom ulja i kisele, pa po celoj rasporediti 1/5 fila i na kraju uviti u rolat. Sloziti ih u podmazan pleh, pa pitu peći na 200 stepeni oko 40min.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net