Sastojci:
– 400 g tankih heljdinih kora
– 500 g sitnog sira
– 200 g kajmaka
– 350 g spanaća
– 3 jajeta
– so
– ulje
– 3 kašike griza
– 4 dl ovčijeg kiselog mleka
Priprema
1. Spanać očistiti i oprati, a potom ga kratko blanširati u slanoj vodi da bi omekšao. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Sitno ga iseći nožem.
2. U dubljoj posudi sjediniti sitni sir, kajmak, jaja, griz i oceđeni spanać. Dodati soli po ukusu i polako promešati varjačom da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Uzeti jednu heljdinu koru, poprskati je uljem i presaviti je u trougao. Duž šire strane presavijene kore naneti malo fila, urolati, a potom smotati u krug. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još pužića.
4. Pleh od rerne nauljiti i u njega poslagati pužiće jedan do drugog kako se tokom pečenja ne bi razvijali. Premazati ih uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
5. Pečene pužiće prekriti suvom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Poslužiti uz ovčije kiselo mleko.
Uživajte!
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net