PRIPREMA:
1. Žumanca i šećer dobro umutiti mikserom, pa sipati u zagrejano mleko i mešati.
2. Puding pomešati sa malo mleka, umutiti ga tako da nema grudvica, te dodati u ostatak mleka i kuvati dok se ne zgusne.
3. Zgusnut, topao puding skloniti sa kola, dodati čokoladu i margarin, pa mešati dok se ne istopi i ne sjedini. Fil ostaviti da se prohladi.
4. Dublju tepsiju obložiti folijom i sipati malo fila, preko njega ređati plazma keks umočen u toplo mleko ili čaj, pa ponavljati postupak dok se ne potroši materijal. Keks treba da bude poslednji.
5. Tortu ostaviti u frižideru nekoliko sati ili preko noći, a kasnije je izvrnuti na tacnu, skinuti foliju i ukrasiti.
6. Fondan masu razviti oklagijom i prebaciti preko torte, višak iseći i dekorisati po želji.
Domaća fondan masa:
1. Svež, mekan ratluk polako i dugo mesiti sa šećerom u prahu, sve dok se ne dobije glatka smesa.