Sastojci:
Kore
15 belanaca
18 kašika šećera
18 kašika brašna
9 kašika mlevene Plazme
1½ praška za pecivo
Preliv
600 ml mleka
6 kašika šećera
Fil
15 žumanaca
12 kašika brašna
350 g šećera + 6 kašika
375 g margarina
500 g šlaga
1 l mleka
150 g mlevene Plazme
150 g mleka u prahu
Priprema:
Kore
1. Umutiti 5 belanaca uz postepeno dodavanje 6 kašika šećera, toliko da se stvori čvrst šaum.
2. Zatim umešati 2 kašike brašna, 3 kašike mlevenog keksa i ½ praška za pecivo. Sve lepo sjediniti, pa uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
3. Od preostalog materijala na isti način pripremiti još dve kore.
4. Svaku gotovu i ohlađenu koru preliti sa po 200 ml toplog mleka zaslađenog sa 2 kašike šećera.
Filovi
1. Žumanca ulupati sa šećerom, pa umešati brašno i dodati malo mleka.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri, a potom ukuvati umućenu smesu od žumanaca. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Hladnu masu sjediniti sa penasto umućenim margarinom (fil I).
3. Šlag umutiti sa mlekom (količina prema uputstvu sa kesice), pa za vreme mućenja dodati mleko u prahu i mutiti još 5 minuta. Na kraju umešati mleveni keks (fil II). Odvojiti 7 kašika i umešati u fil I.
Finalni postupak
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil I, fil II… dok se ne utroši materijal.
2. Dekorisati po želji.