Sastojci:
550 g pilećeg belog mesa
1 kašičica mlevene paprike
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike prezle
¼ kašičice sode bikarbone
100 ml kisele vode
8 manjih jaja
so, biber,
ulje
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti, crni luk sitno iseckati, beli luk ispasirati.
2. Sjediniti mleveno meso, seckani luk, prezlu, sodu bikarbonu, mlevenu papriku i začine po ukusu. Ručno izmešati da bi se dobila kompaktna smesa, a zatim postepeno dolivati pomalo kisele vode i mešati dok meso ne upije vodu. Smesu prekriti providnom folijom i ostaviti je u frižideru da se odmori.
3. Od mesnog fila nauljenim dlanovima oblikovati kuglice, veličine manje breskve.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i premazati uljem. Od mesnih kuglica oblikovati pljeskavice i poslagati ih na papir. Manjom okruglom modlom izvaditi sredine pljeskavica. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200º C dok meso ne porumeni.
5. Potom pljeskavice izvaditi iz rerne, pa u sredinu svake razbiti po jedno jaje. Vratiti ih nakratko u rernu dok se jaja ne ispeku.
Na narednoj strani ispratite postupak pripreme ovog jela tzv. korak po korak…