Sastojci (za 4 pljeskavice):
2 jabuke iseckane na kockice
1/2 šolje crvenog luka, iseckanog
2 čena belog luka, izmrvljena
1 kašika sitno iseckane ljute paprike
1 šolja (od 2 dl) kuvanog pirinča
3 kašike mlevenih ovsenih pahuljica
120 g čedar sira isečenog na kockice
1 kašika sveže majčine dušice, iseckane
1/2 kašičice morske soli
1 šolja prezli
maslinovo ulje
ISPROBAJTE I…
GUSTA ČORBA OD BROKOLIJA I ČEDAR SIRA
Priprema:
1. Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja i propržite na njoj crveni luk, pa dodajte beli luk i ljutu papriku.
2. Dodajte još ulja ako je potrebno i kratko propržite da se ukusi sjedine.
3. Ispasirajte u blenderu 1 šolju kuvanog pirinča zajedno sa 3 kašike ovsenih pahuljica, da dobijete pastu.
4. U većoj činiji pomešajte propžene sastojke, kašiku majčine dušice i 1/2 kašičice morske soli.
5. U pastu sa pirinčem i ovsenim pahuljicama dodajte čedar sira, promešajte i na kraju dodajte jabuke i prezle, pa dodajte u činiju sa ostalim sastojcima.
6. Pravite pljeskavice i pecite na zagrejanom maslinovom ulju (1 kašika, po potrebi dodajte još ulja)
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net