Sastojci:
500 g ovsenih pahuljica
3 kašike mlevenog lana
1 prašak za pecivo
300 g barene koprive
so, biber
ulje
Priprema:
1. Lan preliti sa 80 ml vrele vode, promešati i ostaviti desetak minuta da miruje.
2. Ovsene pahuljice samleti i pomešati s lanom, začinima i praškom za pecivo.
3. Očišćenu, obarenu i dobro oceđenu koprivu sitno iseckati i dodati ostalim sastojcima.
4. Smesu promešati i dodati toplu vodu po potrebi, kako bi masa mogla da se potpuno sjedini.
5. Kašikom zahvatati smesu, nauljenim dlanovima formirati pljeskavice i ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
6. Pripremljene pljeskavice premazati s malo ulja i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko dvadeset minuta.
7. Pečene pljeskavice izvaditi iz pećnice i poslužiti uz salatu po izboru.