Sastojci:
250 g kuvane kinoe
4 veća jaja
½ kašičice soli
¼ kašičice zelenog bibera
2 kašike seckanog peršuna
½ glavice crnog luka
80 g parmezana
2 čena belog luka
½ tikvice
5 kašika prezli
ulje
Priprema:
1. U većoj posudi pomešati kuvanu kinou, jaja, so, biber, peršun, sitno seckani crni luk, rendani parmazan i beli luk. Sve dobro promešati pa dodati prezle i rendanu tikvicu i još jednom promešati sastojke. Pripremljenu smesu ostaviti neko vreme kako bi prezla upila vlagu koji će tikvice otpustiti.
2. Od pripremljene smese formirati pljeskavice.
3. Pržiti na umerenoj temperaturi 8-10 minuta do ne dobiju finu zlatno-braonkastu boju. Zatim, spatulom okrenuti pljeskavice na drugu stranu i pržiti još oko 5 minuta.
4. Izvaditi iz tiganja i ostaviti na papirnom ubrusu da se malo prohlade.
5. Služiti toplo uz salatu od svežeg povrća ili po izboru.