Sastojci:
100 g prosa
300 ml vode
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 veća tikvica
40 g kačkavalja
1 jaje
so, biber
ulje
Priprema:
1. Proso oprati u više voda. Potrebno je pod mlazom vode ispirati proso sve dok voda ne bude bistra.
2. U manju šerpu nasuti vodu, blago posoliti pa dodati proso i kuvati na umerenoj temperaturi 15-ak minuta tj. dok zrno ne postane mekano.
3. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati rendanu tikvicu, pa nastaviti dinstanje još par minuta.
4. Zatim, dinstano povrće izručiti u veću posudu i sačekati da se prohladi.
5. Dodati obaren i prohlađen proso, pasiran beli luk, izrendan kačkavalj, jaje i začiniti prema ukusu pa sve dobro sjediniti.
6. Formirati pljeskavice i pržiti na malo ulja, u dobro ugrejanom teflonskom tiganju, dok ne porumene sa obe strane.
7. Poslužiti toplo uz salatu od svežeg povrća.