Start Preporučujemo Pobednici “Minjinog kulinarskog izazova” u saradnji Coca-Cole i magazina Pošalji Recept

Pobednici “Minjinog kulinarskog izazova” u saradnji Coca-Cole i magazina Pošalji Recept

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

SVINJETINA SA ŠAMPINJONIMA

Sastojci:
400 g šampinjona
1 veza mladog luka
3 šargarepe
1 čen belog luka
1 kašika rendanog đumbira
4 kašike soja sosa
250 g svinjskog buta
beli biber, crni biber, so, suvi začin
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica gustina
100 ml vode
200 g špageta
ulje

Priprema:
1. Šampinjone očistiti, upotrebiti samo šešir šampinjona.
2. Šargarepu iseckati na štapiće. Luk na kolutove.
3. Meso pržiti na malo ulja, dodati luk i šargarpu. Posle desetak minuta dodati šampinjone.
4. Kad šampinjoni puste sok i voda uvri dodati soja sos, so, biber beli i crni, suvi začin i paradajz pire.
5. Na kraju dodati izrendani đumbir, iseckani beli luk i gustin razblažen s vodom.
6. Služiti uz špagete i zelenu salatu.

Recept Dragane Skular