I dok neke namirnice (krompir, jaja i povrće) nikako ne trpe podgrevanje, neke ostatke od bogate trpeze možete učiniti ukusnim i toplim. Donosimo 5 trikova za grejanje nekih od svima omiljenih jela
1. Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo sledeći dan. No, kako bi je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do sledeće konzumacije držimo u frižideru.
– U lončić izdvojte onoliko koliko ste planirali pojesti te ga stavite na laganu vatru i poklopite.
– Kako bi se meso sarme potpuno ugrejalo, pirinač ne bi raskuvao, a sarma zagorela, dodajte malo vode i ostavite da prokuva par minuta.
2. Pečeno meso
Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok upotrebite ovaj trik.
– Zagrejte rernu na 100 do 150 stepeni te u pleh stavite malo ulja.
– Odrezak debljine oko 2,5 cm treba peći oko 20 do 30 minuta.
– Za brzinsko podgrevanje u dublji tiganj stavite malo ulja te meso pecite poklopljeno minut-dva sa svake strane na umerenoj temperaturi.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani