3. Pizza
Pizza će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživaćete u hrskavoj pizzi.
– Zagrejte rernu na 180 do 200 stepeni.
– Na pleh stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
– Pecite pizzu dok sir ne počne reagovati na toplotu i dobije mehuriće.
4. Pirinač
Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusna. Ako želite da mu vratite toplotu i ponovo uživate u prilogu, učinite sledeće.
– U lončiću zagrejte malo maslinovog ulja i na njega stavite pirinač.
– Na umerenoj temperaturi kuvajte 3 do 4 min uz povremeno mešanje.
– Odozgo možete posuti i malo peršuna ili bosiljka te tako pojačati ukus.
5. Testenina
Testenina nije ukusna kada je hladna. Međutim to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
– U lonac stavite vode tek toliko da pokrije dno te dodajte kašiku ili dve (u zavisnosti od količine) maslinovog ulja.
– Dodajte testeninu te na umerenoj temperaturi kuvajte uz neprestano mešanje oko 3 do 5 min, odnosno dok se testenina ne zagreje.