Sastojci:
– 1 veća glavica kiselog kupusa
– 2 srednje glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– sušenog mesa po potrebi (slanina, suva rebarca…)
– 2 lista lovora
– 1 l vode
– mešavina suvog biljnog začina
– 1 dl ulja
– mlevene crvene paprike po ukusu
– so, biber
Priprema:
1. Iseckati kupus na komadiće, pa staviti u veću šerpu.
2. Zatim sitno iseckati crni i beli luk, a sušeno meso na krupnije komade, pa pomešati sa kupusom.
3. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i mlevenom crvenom paprikom, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Ubaciti lovorov list, sipati ulje i naliti vodom. Kuvati dok kupus ne omekša dolivajući vode po potrebi.
Finalni postupak:
1. Kuvani kupus prebaciti u dublji pleh, pa zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Recept Anite Cvetković iz Vlasotinca.
Arhiva: Pošalji recept