Sastojci:
1 kg brašna
150 ml maslinovog ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
500 ml mlake vode
30 g kvasca
6 kašika ajvara
3 kašike senfa
1 konzerva tunjevine
50 g mlevenih oraha
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
susam
Priprema:
Namaz od tunjevine
1. Tunjevinu ocediti, a ljutu papričicu i beli luk sitno iseckati.
2. Pomešati tunjevinu, senf, beli luk, orahe i ljutu papričicu.
Testo
1. Otopiti kvasac u mlakoj vodi, dodati šećer i so, pa mešavinu sipati u prosejano brašno.
2. Dodati maslinovo ulje i zamesiti testo. Ostaviti ga da nadolazi pola sata.
3. Testo premesiti na radnoj površini posutoj brašnom, pa ga oklagijom razviti na 1 cm debljine. Jufku preseći na 3 jednaka dela.
4. Spoljašnje delove premazati ajvarom, a središnji namazom od tunjevine.
5. Testo uzdužno uviti, pa isplesti pletenicu.
6. Pletenicu prebaciti u pleh prečnika 32 cm. Premazati je uljem i posuti susamom, te peći 50 minuta na 180 ºC.
ISPROBAJTE JOŠ I:
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net