Priprema:
Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti mlaku vodu, šećer, svež kvasac i kašičicu brašna pa dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, kiselo mleko, 1 jaje i 2 žumanceta. Posoliti po ukusu i dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Odstojalo testo podeliti na 8 manjih jufka.
4. Jufke istanjiti pomocu oklagije, premazati ih umućenim margarinom i naslagati jednu preko druge. Poslednju koru ne treba premazivati.
5. Potom testo pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 1,5 cm te ga iseći na trouglove prema uputstvu sa slike.
6. Posebno pripremiti fil: sjediniti izmrvljeni sir sa jajetom.
7. Na svaki trougao staviti malo fila i saviti u kiflu. Kifle preseći napola.
8. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa u nju poslagati oblikovane paketiće tako da ravna, sečena strana dođe do ivice tepsije. Kada se popune ivice, napuniti i unutrašnjost tepsije. Premazati
belancima, posuti susamom i ostaviti na toplom da nadođe.
9. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.