Sastojci:
– 300 g kačkavalja
– 250 g kajmaka
– 500 g mekog brašna tipa-400
– 4 jajeta
– 2 žumanceta
– 2 dl mleka
– 1 pakovanje svežeg kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika ulja
– so, kim
Priprema
1. U mlakom mleku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom
da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani kačkavalj, brašno, jaja, kajmak i nadošao kvasac, začiniti po ukusu, te ručno umesiti glatko testo.
3. Pripremljeno testo razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljen pleh poslagati pogačice, premazati ih žumancetom i posuti kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.