Sastojci:
– 750 g mekog brašna
– 40 g svežeg kvasca
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
– 150 g margarina
– 250 g kajmaka
– 2 jajeta
– 3 dl mleka
– susam
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti 1 dl toplog mleka, svež kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, kajmak, omekšali margarin i jaje te posoliti i dobro izmešati. Potom postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 2 cm. Zatim pomoću okruglog kalupa izvaditi pogačice.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Isprobajte i:
Integralne pogačice sa semenkama
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net